Хан: Наводите од прислушуваните разговори мора да се истражат

by Фокус

Без разлика на изворите на прислушувањето, секоја потенцијална злоупотреба која се открива во нивната содржина мора да биде истражена и да се преземат адекватни мерки, смета еврокомесарот за проширување и соседска политика, Јоханес Хан, јави Дојле Веле.

– Особено ако нарушуваат такви фундаментални прашања како што се владеењето на правото и поделбата на власта. Во период кога довербата во институциите е ниска, сите јавни личности мора да се однесуваат одговорно и да преземат одговорност за своите постапки – порача Хан.

Поврзани новости