Хајндл во Скопје, се крчка ли решение за нова Влада?

by fokus 09:37
09:37

Посредникот Јохане Хајндл денеска на нова серија средби со лидерите на партиите во Скопје.

Тој ќе биде два дена во Македонија и како што се очекува ќе се разговара за начините за надминување на кризата.

По одложувањето на изборите и повлекувањето на аблоцијата, сега на ред би требало да биде утврдување на нов датум за избори и следствено на тоа формирање на нова Влада.

Интенција на странците е да има мала модификација на договорот од Пржино, што би значело да се формира Влада на широка коалиција, преодна Влада, која ќе ги организира изборите.

Поврзани новости