Груевски: Сите го договоривме 24 април за датум на изборите

by Фокус

Законот за избори го донесоа сите четири најголеми политички партии уште во ноември минатата година, кога се согласивме дека 24 април е најсоодветниот термин за излез од кризата, вели лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски во интервју за Телеграф.

– Од една страна обезбедува доволно време за исполнување на сите услови за одржување на фер и демократски изборен процес, а од друга страна не се развлекува кризата и последиците што сите ние секојдневно ги чувствуваме – изјави Груевски.

Поврзани новости