Груевски се пофали со 116 проекти за 100 дена

by Фокус

Премиерот Никола Груевски денеска даде очет за тоа што сработила Владата во првите 100 дена од четвртиот мандат. Тој нагласи дека досега од програмата биле реализирани 116 проекти, а други 554 се во тек. Тој најмногу се осврна на странските инвестиции во земјата, кои пораснале за 12 проценти во однос на минатата година, а потенцираше и дека Македонија имала најголем економски раст во Европа во првите шест месеци и дека е ниско задолжена земја.

Груевски истакна и дека континуирано се намалува невработеноста, која е на историско најниско ниво. За прв пат, порача тој се градат и три автопати истовремено. Тој нагласи и дека владата донела одлука за зголемување на платите, пензиите, социјалната помош. Груевски порача дека стратешки приоритет остануваат евроатланските итеграции и покрај спорот со името со Грција, односно спроведувањето на реформите.

Поврзани новости