Груевски: Прифаќам Заев да ме уапси и да ме затвори

by fokus

Никола Груевски, лидерот на ВМРО – ДПМНЕ му порача на Заев да ја спроведува програмата од изборите без редефинирањето на државата.

„Нека удри и по нас, ама не по државата и нејзините темели. Еве јас доброволно ќе прифатам ако тоа му е услов на Заев да ме уапсат, затворат и малтретираат, а ВМРО-ДПМНЕ да го поддржува како малцинска влада колку време сака до наредните избори кои заедно би ги договориле, нека удри по мене, само нека се откаже од удирање по темелите на државата заради желбата да е на власт. Ова нека го сфати како јавна понуда“, вели Груевски.

Поврзани новости