Груевски: Подготвен сум на разни местенки, па дури и на лична елиминација

by Фокус

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, во интервјуто за порталот Телеграф вели дека очекува обвиненија против него од Специјалното јавно обивнителство, па дури и истакна е дека подготвен на лична елиминација.

-Јас кога влегов во политиката, знаев дека влегувам во политика, а не на балетска претстава, ги знаев методите со кои многу политичари низ историјата биле атакувани и бев и сèуште сум, подготвен на сè, во смисла да бидам нападнат. На секакви удари и предизвици. На секакви подмолни местенки и обвинувања, вклучително и на моја лична елиминација – вели Груевски во третото продолжение на интервјуто.

Тој додава дека на секои следни избори неговата ВМРО-ДПМНЕ ќе победи со иста разлика како и на парламентарните избори во 2014 година.

Поврзани новости