Груевски: Немам никаков проблем со Албанците, главниот проблем се медиумите што измислуваат

by fokus

Јас немам никаков проблеми кога ќе се сретнам со Албанците, но се разбира, главниот проблем се медиумите кои измислуваат. Морам да бидам што повеќе присутен во медиумите, да дадам свои пораки и да ги појаснувам нештата, бидејќи луѓето не се глупави и ќе разберат, вели претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски во уште едно мега-интервју, но овој пат за косовскиот магазин „Газета Експрес“.

 Груевски во интервјуто одговара на прашања за актуелната политичка состојба во земјава, за постизборните коалицирања. И повторно, како и во неодамнешното интервју за Република, зборува и за невладиниот сектор и медиумите, поддржани од фондацијата на Сорос.

Поврзани новости