Груевски му се пожалил на Хан дека СЈО користи незаконски стекнати материјали

by Fokus 10:33
10:33

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски му се пожалил на еврокомесарот Јоханес Хан дека власта ги игнорира и не ги вклучува во реформските процеси, туку само бара јавна поддршка од нив.

„Тој го информираше комесарот Хан за повеќе случаи за нарушување на судските правила и постапки, како и за барањето на СЈО за употреба на незаконски стекнати материјали во судските процеси, што укажува на недостиг од постоење на фактички докази и на прибегнување кон незаконски методи. Членот 12 од Законот за кривична постапка јасно и недвосмислено пишува дека нелегално стекнати аудио и видеоматеријали не можат да бидат доказ во судска постапка ниту, пак, од нив да се изведуваат докази“, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

- Advertisements -

Поврзани новости