Груевски им вети 600 милиони евра на земјоделците

by fokus 20:06
20:06

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски на дешената средба со жителите на Росоман им вети 150 милиони евра субвенции на земјоделците во наредните четири години или вкупно 600 милиони евра.

-Граѓаните ќе имаат можност и да ги искористат поволностите од проектот „Од град во село за нов почеток“ при што ќе добиваат субвенции од 6.000 евра за изградба или реконструкција на куќа, 15.000 денари месечно во првите 18 месеци, 80 процентно субвенционирање за купување високоприносен добиток и пасиште од 10 хектари, 80 проценти субвенција за изградба систем „капка по капка“…- раскажува Груевски.

- Advertisements -

Тој рече дека неговата партија вложила многу во земјоделците кои СДСМ ги оставиле на маргините на општеството.

Поврзани новости