Груевски доби плакета за почесен претседател на ВМРО-ДПМНЕ

by fokus 13:49
13:49

Никола Груевски на Конгресот во Валандово беше прогласен за почесен претседател на ВМРО-ДПМНЕ и му беше доделена плакета за благодарност за неговата работа во партијата.

Груевски, во својот долг говор на Конгресот на кој се избира негов наследник изјави дека партијата го започнува походот кон новата победа и враќање на власт.

Груевски рече дека жали што конгресот партијата е истовремено нападната однадвор, но и под внатрешен притисок и неразбирлива реакција од неговите членови.

-Останав цврст и стабилен и при најтешките удари, и тешко ми паѓа кога преку ноќ ќе видам вакво однесување на мои блиски соработници кои се наоѓаат под притисок, рече Груевски.

 

Поврзани новости