Груби: Мојата плата е 70.000 денари, сега земам најниска плата

by Fokus

Мојата плата како вицепремиер е 70.000 денари, истакна во анализата на 24 Вести, министерот за политички систем и односи меѓу заедниците,  Артан Груби.

„Јас како функционер земам најмала плата. Претходно сум имал повисока плата. Платата на министрите и на пратениците не е покачена со години. Тоа што ние како влада направивме е покачување на минималната плата на 18.000 денари.  Сега ние ли треба да ги намалиме нашите плати“, вели Груби.

Поврзани новости