Груби ја прекина расправата за Изборниот законик: И онака нема сите да стигнат да дискутираат до крајниот рок

by fokus

Претседателот на Комисијата за европски прашања, Артан Груби, вечерва ја прекина расправата за измените на Изборниот законик, иако беше стигната до вториот амандман од 401 поднесен од ВМРО-ДПМНЕ.

Тој пред да ја затвори расправата рече дека поради тоа што имало многу пријавени за збор, одлучил да ја прекине расправата, бидејќи поради дадениот рок за завршување и онака нема сите да можат да дискутираат.

Бидејќи измените се со европско знаменце, расправата мора да заврши во рок од два дена, а денеска на полноќ истекува тој рок.

Поврзани новости