Груби: Апсурдно е да разговарам за употребата на албанскиот јазик со тројца Македонци

by fokus 19:40
19:40

Артан Груби од ДУИ смета дека воопшто не треба да се дискутира за Законот за употреба на јазиците, бидејќи употребата на мајчиниот јазик било право дадено од Господ. Ова тој го истакна во вечерашното гостување на ТВ Телма.

-Се двоумев цел ден дали да учествувам во емисијава, бидејќи сметам дека е апсудрдно да разговараме за употреба на, од Господа дадено право за упореба на мајчин јазик, за каква употреба и да станува збор, особено со вас тројца Македонци. Апсурдна е реакцијата на сите македонски партии, па и медиуми, топ тема најчувствителна тема да биде Законот за јазици, за употребата на албанскиот јазик. Законот се имплементира веќе една една година, и еве Македонија постои како што си беше. Апсурдна е дебавата, посебно да разговарам тука со вас за употребата на албанскиот јазик, вели Груби.

- Advertising -

Поврзани новости