Граѓаните тргнаа кон Собрание, полициски кордони на улиците кон ВМРО-ДПМНЕ

by Фокус 18:05
18:05

Граѓаните кои од 18 часот почнаа да се собираат пред Специјалното јавно обвинителство во овие моменти се движат кон Собранието на Република Македонија. Ја поминаа улицата која води кон Центарлниот штаб на ВМРО-ДПМНЕ, која целосно беше затворена со полициски кордон.

Демонстрантите извикуваат „Дојдете со нас“, „Нема правда, нема мир“ и „Оставка“. Тие кусо застанаа пред Министерството за правда, кон кое фрлаа балони со боја. И пред овој објект има распоредно полицајци.

trr trrrrr tr trrrrrrr

Поврзани новости