Граѓаните стигнаа пред Министерство за култура, доаѓа полициско засилување

by Фокус

Демонстрантите од плоштадот Македонија се упатија кон Министерство за култура, во знак на револт од украдените пари во проектот Скопје 2014. Бидејќи пред зградата на Министерството немаше многу полиција, неколку минути по пристигнувањето на незадоволните граѓани, пристигнаа и дополнителни полициски кордони.

kultura kulturaaa min

Поврзани новости