Граѓаните поделени за тоа дали се задоволни од Владата

by fokus 20:25
20:25

Вкупно 49 отсто од граѓаните се задоволни од работата на Владата во изминатата година, наспроти 47 отсто кои се незадоволни, покажуваат резултатите од новата анкета на телевизијата „Телма“ и Македонскиот центар за меѓународна соработка, презентирани вечерва во емисијата „Топ тема на ваша страна“.

На прашањето „Дали сте задоволни од работата на новата Влада во изминатата година?“, 16,5 отсто од испитаниците одговориле дека се „целосно задоволни“, 32,5 отсто „донекаде задоволни“, 12 отсто дека се „донекаде незадоволни“, 35,4 отсто „воопшто незадоволни“ и 3,6 отсто одговориле со „не знам“.

- Advertisements -

Прашани за тоа во која насока се движи ситуацијата во земјата изминатата година (со работата на Владата), 36,8 отсто одговориле дека се движи во „негативна насока“,  35,1 отсто во „позитивна насока“, за 22,4 отсто „ситуацијата е иста“, а  5,7 отсто одговориле со „не знам“.

Поврзани новости