Граѓаните ќе можат да здивнат: На уставен суд ќе паднат измените на ДДВ?

by Фокус 08:23
08:23

Оспорени се законските измени со кои ДДВ обврзници станаа граѓани, физички лица, но и занаетчии и ситни трговци поединци, чиј промет во годината надминува сума од 1 милион денари. Законот го оспорува Стамен Филипов, еден од најактивните поднесувачи на иницијативи до Уставниот суд, јави Фактор.

Законските измени се против уставни, создаваат правна несигурност, тие се нехумани и не водат сметка за социјалниот момент, создаваат правна нееднаквост меѓу граѓаните.

Во прилог е целосното образложение на Филипов кој во детали објаснува зошто овој закон треба да падне на Уставен Суд:

inic

inic3
inic2inic3inic4inic5

 

Поврзани новости