Градоначалникот Курто Дудуш ќе се вози во нов „цитроен“ со задни светла со 3Д ефект

by fokus

Курто Дудуш, градоначалникот на општина Шуто Оризари, се поднови со два нови службени автомобили „Citroen C3 Feel“ и „Citroen C4 Catus Feel“, за кои општината издвои над 32.000 евра.

Договорот за набавка на автомобилите бил склучен на 23 јули, а денеска беше објавен на сајтот на Бирото за јавни набавки. Според договорот автомобилите се набавени преку оперативен лизинг од 

Меѓу стандардната опрема, купувачот барал автомобилите да имаат и задни светла со 3Д ефект.

Поврзани новости