Град Скопје нема да постапува по опомените за данок на имот и фирмарина

by Fokus 12:28
12:28

Град Скопје соопшти дека нема да презема дополнителни мерки по решенијата за данок на имот и фирмарина кои пристигнуваат на адресите на граѓаните.

Тие решенија беа пристигнати пред да се случи епидемијата со корона вирусот.

- Advertisements -

„Додека трае вонредната состојба, Град Скопје нема да постапува по опомените за 2019 година кои се доставени до обврзниците за данок на имот и до обврзниците за комунална такса – фирмарина и нема да се врши присилна наплата на заостанатите неплатени долгови“, пишува во соопштението на Град Скопје.

Поврзани новости