Град Скопје ќе бара од организацијата „Бадникови поворки“ да платат за изнајмените автобуси

by Fokus

„Градот Скопје даде на располагање автобуси од ЈСП на организацијата на Бадниковите поворки, за што нарачателите ќе бидат фактурирани, истакна денеска градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов.

– Со ништо не беше нарушен уставниот принцип на секуларноста. Немам право на кој било родител да му го ограничувам правото да го пушта своето дете во организирани граѓански иницијативи. Ова не е прв пат истото граѓанско здружение – Бадникови поворки, да спроведе ваква граѓанска акција – додаде Шилегов.

Поврзани новости