Господине Анѓушев шест месеци верглате со иста лага, порачаа вработените од Еурокомпозит

by fokus

Вработени од прилепскиот загубар Еурокомпозит денеска маршираа од зградата на ССМ во Скопје, преку Собранието, до Владата каде што планираат да подигнат камп, во кој ќе останат се додека не им бидат исплатени заостанатите плати.

Тие му порачаа на вицепремиерот за економски прашања „Господине Анѓушев шест месеци верглате со иста лага“.

Вчера Анѓушев изјави дека Владата во наредните пет до шест месеци квалитетно ќе го реши проблемот на вработентите во Еурокомпозит, а во меѓувреме тие ќе ги земаат платите во месеците во кои ќе работат.

-Проблемот со Еурокомпозит се провлекува последните 15 години и не се создаде сега. Вработените немаат земено плата со години наназад и никој претходно не се обидел квалитетно да го реши нивниот проблем. Како Влада имаме донесено одлука Еврокомпозит да стане добро и здраво прептријатие и ќе ги разгледаме сите можности како да стигнеме до тоа – рече потпреседателот на Владата.

Фото: Томислав Георгиев

Поврзани новости