Гори на повеќе места во Македонија

by Fokus 20:11
20:11

Центарот за управување со кризи (ЦУК) информира дека според податоците до 18 часот на територијата на државата се активни неколку пожари во скопскиот, струмичкиот, кумановскиот охридскиот, битолскиот и штипскиот регион.

Пожарот кај село Градманци во скопски е активен. На лице место има четири екипи од БППЗ, една екипа од ШС Караџица и екипа од општина Петровец. Еден крак од пожарот префрли преку сртот кон село Долно Коњари. Известени се надлежните од општини Петровец и Гази Баба, БППЗ, ШС Караџица и ДЗС за Град Скопје. Состојбата се следи, информираа од Центарот за управување со кризи.

- Advertisements -

Во Струмичкиот регион, шумскиот пожар кој се појави околу 12:30 часот на ден 1 август кај местото викано Погана и кој зафати површина од 200 хектари ниско стеблеста шума (даб, габер, прнар, јасен) се уште е активен.

Поврзани новости