Голманот на Данска успешно се опоравува од македонските контранапади

by lali 12:13
12:13

Тој едноставно не можеше да побегне од ударите на македонските ракометари.

Најопасно по Ландин беше кога македонски ракометар ќе истрчаше сам пред него во контранапад. Тогаш Македонецот залетан, со цела сила, од близу го гаѓаше најчесто во главата, а понекогаш и во друг дел од телото.

Иако правилата во играта “народна” велат дека тој што е погоден – излегува, Ландин остана до крајот на паркетот. Не е познато дали РФМ ќе се жали за ова во ЕХФ.

Поврзани новости