Германија воведува нови давачки за гас

by Fokus 21:45
21:45

Германија воведе нова давачка за гас за кофинансирање на високите увозни трошоци по намалените испораки од Русија, зголемувајќи го товарот на граѓаните и бизнисите и покрај високата инфлација.

Новите давачки ќе значат речиси 500 евра повеќе трошоци за гас за просечно четиричлено семејство во текот на една година, според проценките на дигиталните платформи за споредба и анализа на цените „Verivox“ и „Check24“.

Поврзани новости