Герила во Струга: „Нема трска, нема мир“

by Fokus

Во Струга продолжуваат со герила акциите против уништувањето на крајбрежјето.

Од утрово во езерото пливаат лебеди што протестираат со транспаренти на кои пишува: „Сакаме езеро“, „Имаме право на живот“, „Нема трска, нема мир!“, со што се алармира на опасноста од уништување на еколошката целина на Охридското Езеро.

герила

Поврзани новости