Георгиевски: Процесот на уривање на дивоградбите ќе биде болен и тежок

by fokus 16:48
16:48

Градоначалникот на Охрид, Константин Георгиевски порача дека процесот за уривање на дивоградбите оди тешко, затоа што нема правосилни решенија за уривање на дивоградбите.

Не се знае колку од објектите што имаа статус дивоградби во Охрид и долж брегот ќе ги урива општината. Дел од нив со закон може да бидат легализирани, а дел спаѓаат под ингеренција на Министерството за транспорт и врски. Процесот навистина ќе биде болен и тежок, ќе трае една година или две. Ќе мора да се поправат сите грешки од минатото“, порача охридскиот градоначалник.

- Advertisements -

Поврзани новости