Газдата на „Броз кафе“ продолжил со работа и покрај забраната на УЈП, кафичот е затворен со асистенција на полицијата

by fokus 17:54
17:54

Од УЈП попладнево информираа дека поради нерегистрирање на готовинскиот промет и неиздавање на фискални сметки бил времено затворен кафичот „Броз“, но и покрај забраната, објектот продолжил со работа, по што денеска бил затворен со асистенција на полицијата.

-Во врска со вашите прашања, ве информираме дека поради утврдени неправилности во деловниот објект, односно нерегистрирање на готовинскиот промет и неиздавање на фискални сметки, донесено е времено решение со кое на даночниот обврзник му се забранува вршење на дејност во деловната просторија и изречена е глоба за сторен прекршок согласно Законот за регистрирање на готовинските плаќања, се вели во одговорот од УЈП до Фокус.

- Advertising -

Од УЈП додаваат дека временото решение за забрана за вршење на дејност во деловната просторија е спроведено со асистенција од Министерството за внатрешни работи, земајќи во предвид дека и покрај запечатувањето на објектот од страна на Управата за јавни приходи обврзникот продолжил да врши дејност.

Поврзани новости