Газда Нини дојде во суд, ќе сведочи во случајот Груевски-Заев

by Фокус

Газда Нини, треба да објасни дали со премиерот Гуруевски навистина ја договарал „криминалната“ продажба на Македонска банка, за што претходно обвини Заев. Според досегашните информации од СДСМ, објавени во јавноста, Газда Нини е дел од снимките кои сведочат за спорната продажба.

Што точно ќе каже клучниот сведок на СДСМ, ќе биде познато малку подоцна, бидејќи сега се очекува стартот на рочиштето.

Засега во судот не се појави ниту премиерот Груевски, ниту, пак, лидерот на СДСМ, Заев.

Поврзани новости