Гацов: ФЗОМ ја оштетил државата за над 3 милиони евра

by Fokus 12:10
12:10

Фондот за здравствено осигурување ја има оштетил државата за 3 милиони и 100 илјади евра, тврди екс портпаролот на ФЗОМ, Дејан Гацов во изјава за НоваТВ.

Тој предупредува дека огромни количини лекови од земјите од Западна Европа не можат да се најдат во аптеките бидејќи не можат да добијат маркица од ФЗО, иако се многу поевтини и поквалитетни од турските и азиските што ги има аптеките. Повеќе во видеото на НоваТВ.

- Advertisements -

Поврзани новости