Гaрет: На 5-ти јуни се можни избори само ако секој си ја заврши работата

by Фокус 13:16
13:16

До изборите остануваат уште 60 дена и ако сите си ја работат својата работа може да се одржат веродостојни избори, вели амбасадорот на Велика Британија, Чарлс Гарет.

-Во моментов многу се работи, но остануваат да се завршат уште многу обврски. До изборите има уште 60 денови, но јас сум убеден дека доколку сите лица индивидуи и институциите ја вршат својата работа ќе биде возможно да има веродостојни избори кои би се одржале на 5 – ти јуни. Сепак на крај се се сведува на зборовите, кои се многу битни за договорот од Пржино-искрените намери кои сите ги имаат за имплементација на договорот на Пржино, вели британскиот амбасадор.

Поврзани новости