(ГАЛЕРИЈА) Во Скопје традиционална трка на Дедо Мразовци

by Fokus

Традиционалната Дедомразовска трка се оддржа денеска во Скопје, на која повеќе стотици учесници во дедомразовски костуми трчаа во центарот на главниот град.

Трката покрај натпреварувачки има и забавен карактер па во неа се добродојдени учесници од сите старосни групи.

Фото: Томислав Георгиев

Поврзани новости