(ГАЛЕРИЈА) Скопје се изгуби во смогот, загадувањето и до 20 пати над дозволеното

by fokus 16:56
16:56

Скопје изминативе денови се соочува со енормно загадување. Синоќа мерната станица кај Ректорат покажа 650 микрограми на еден кубен метар ПМ10-честички, што е за 13 пати повеќе од дозволените 50 микрограми на кубен метар. Во Лисиче во 23 часот беа измрени 600 микрограми, односно 12 пати повеќе од дозволеното.

Пред два дена мерната станица кај Ректорат измери 981 микрограм на еден кубен метар, што е речиси 20 пати повеќе од дозволените 50 микрограми.

- Advertisements -

ФОТО: Томислав Георгиев

Поврзани новости