(ГАЛЕРИЈА) Се гради на зеленилото на улица Букурешка, жителите ги урнаа тарабите!

by Фокус 20:46
20:46

Во скопската населба Тафталиџе 1 во Карпош на „„Букурешка улица“ механизација и работници го запоседнале просторот со намера за изградба на нови објекти. Локалните жители се шокирани и најавуваат дека ќе се обидат да ја спречат градбата.

Кон јавниот протест се придружија и деца од населбата кои оставија свои пораки на местото каде треба да никнат нови објекти.

13199475_10207284046958645_1962741273_o

13220067_10207284052718789_862998653_n 13162325_10207284052558785_410296184_n 13090523_10207284051878768_1008573363_n 13181190_10207284049878718_1670455153_n 13219932_10207284047918669_1532350108_n 13181218_10207284047238652_340563062_n

Поврзани новости