(ГАЛЕРИЈА) Се бара ослободување на Љубе Бошкоски

by lali 14:26
14:26

Иако полицијата на еден километар пред затворот Идризово ги запре возилата на приврзаниците на Љубе Бошкоски, но и на медиумите, сепак тоа не ги спречи пеш да стигнат до затворот и да го одржат протестот. Сопартијците, пријателите и активистите бараат директорот на Идризово Живко Пејковски денеска или утре да потпише ослободување на Бошкоски, 90 дена пред истекот на казната. Ова му следува на секој затвореник за добро однесување.

- Advertising -

Поврзани новости