(ГАЛЕРИЈА) Одбележување на годишнината од раѓањето на Гоце Делчев

Дел од атмосферата открива фотогалеријата на „Фокус“.

by Фокус

По повод 151 година од раѓањето на македонскиот револуционер Гоце Делчев, денес во црквата „Св.Спас“ се одбележува негово чествување, што годинава минува според посебни безбедносни протоколи, поради затегнатите односи со Бугарија.

На настанот присуствуваат претседателот Стево Пендаровски, премиерот Димитар Ковачевски, првиот вицепремиер Артан Груби, потпретседателот на Собранието Горан Мисовски…

Дел од атмосферата открива фотогалеријата на „Фокус“.

ФОТО: Томислав ГЕОРГИЕВ

 

Поврзани новости