Галерија: Најмасовниот протест на Шарената револуција заврши со обид да се урне Прометеј

by Fokus

Денеска се оддржа најмасовниот протест на Шарената револуција, кој почна со собир пред Специјалното јавно обвинителство, потоа продолжи накај Владата, од каде што граѓаните се упатија накај Собранието. Во меѓувреме, тие го обоија министерството за правда и ги скршија неговите прозорци, а подоцна настана судир меѓу демонстрантите и полицијата кај споменикот на Прометеј.

Томислав ГЕОРГИЕВ

 

 

Поврзани новости