(ГАЛЕРИЈА) „Фокус“ дојде до фотографии од слониците Дуња и Даела во скопската Зоолошка

by fokus

„Фокус“ успеа да дојде до првите фотографии од слониците Дуња и Даела, кој синоќа пристигнаа во скопската Зоолошка градина.

Двете слончиња јавноста ќе може да ги види во саботата, кога се спрема и хепенинг за добредојде.

Прва слоница жителка на Скопје Зоо, била слоницата Цица која во Скопје живеела од 1963- 1970 год.  Втората слоница која живеела во скопската Зоолошка е Анка, која починала во длабока старост во 1992 година.

Поврзани новости