(ГАЛЕРИЈА) 2015: Година на протести, социјална нееднаквост и бегалци

by lali

2015 година на политички и опшествен план беше една од најбурните во самостојна Македонија. Главните причини за тоа може да се најдат во политичката криза, но и сиромаштијата. Според фотографиите, 2015 беше година на протести, социјална нееднаквост, бегалци. Година во која започна граѓанското будење дека за политичкиот сегмент во државата не треба да одлучуваат само политичарите. Будење кое започна од студентите, продолжи со средношколците, но уште не е завршено.

Среќна Нова 2016 година!

Поврзани новости