Фуере: По 24 декември, многумина во Европската комсиија беа за одземање на кандидатскиот статус!

by Фокус

Иако тоа нема никогаш да го признаат, не е никаква тајна дека многумина во Европската комисија веруваат дека препораката за датум за отворање преговори требаше да биде повлечена по драматичните настани во Собранието на 24 декември 2012 година, вели ексамбасадорот Ерван Фуере во интервјуто за последниот број од неделникот „Фокус“.

Фуере за неделникот вели дека за излез од демократскиот ќор-сокак ЕУ треба веднаш да ги стартува преговорите со Македонија, а дипломатот има и неколку совети до Никола Груевски инспирирани од Нелсон Мандела.

Целото интервју прочитајте го во последниот број од неделникот „Фокус“.

Поврзани новости