Дескоска им порача на студентите да бидат гласни и да немаат страв

by fokus 12:10
12:10

Министерката за образование, Рената Дескоска, со латинскиот израз Vivat academia! им посака успешна академска година на броцушите, студентите и професорите во високото образование.

„Бидете гласни, искажете го Вашето мислење без страв, бидејќи Вие сте корективот на општествените политики, Вие сте симболот на слободата и на прогресивниот дух и  иднината на Република Македонија. Како министер во Владата на Република Македонија задолжена за образованието и науката ќе се залагам за подобрување на стандардот на студентите, а истовремно ќе ја гарантирам и автомијата на Универзитетите“, им порача министерката.

- Advertising -

До професорите испрати порака дека ќе го поддржи развојот на квалитетно високо образование.

„Стоиме на иста страна, имаме заедничка мисија, заедничка цел да обезбедиме повисок квалитет на високото образование, академска и творечка слобода. Имате партнер од другата страна, вистински партнер кој заедно со Вас, ќе работи на исполнување на сонот за светски признати универзитети“, додава таа.

Поврзани новости