ФОТО Украдена нафта од булдожерот кој пробивал пат во снегот кон Галичник

by fokus 12:33
12:33

200 литри нафта биле украдени од булдожерот кој пробивал пат низ снегот од Маврово кон Галичник. Во снегот е направен тунел, но работата застанала на пола пат поради кражбата.

Фотографиите се објавени на ФБ профилот на месната заедница Галичник.

- Advertisements -

„Ноќеска беа украдени 200 литри дизел и беше оштетен системот за довод на гориво на булдожерот. Случајот е пријавен во ПС Маврово и направени се увид и записник за настанатата штета. Механизацијата е ангажирана од Makedonijapat и Јавно претпријатие за државни патишта“, велат од МЗ Галичник.

Поврзани новости