ФОТО: Се дрогираат среде Скопје, полицијата не реагира

by Фокус 11:52
11:52

Секое утро, во исто време, зависници од дрога го запоседнуваат просторот зад Факултетот за туризам во Тафталиџе (веднаш зад сервисот за мобилни телефони „Мобико“), сведочат жители од оваа населба.

Околу 7 часот утрината доаѓа девојка, понекогаш и нејзиниот партнер, земаат дрога, а сметот го оставаат зад нив.

Случајно, денеска во близина на местото имало и полиција, па жителите го пријавиле случајот. Одговорот што го добиле жителите од полицискиот службеник бил: „Продолжете си вие, ќе си дојде патрола“.

Но, како што сведочат и фотографиите, на местото се уште стојат остатоците што зависниците секојдневно ги оставаат зад себе. Понекогаш тоа се шприцови на кои има и крв, а понекогаш средства за смирување.

Поврзани новости