ФОТО: Реформаторот Богојески со внукот на Тодор Александров

by Фокус 23:11
23:11

На денешната прослава на Денот на македонската револуционерна борба – 23 октомври, во организација на иницијаторите за реформи во ВМРО-ДПМНЕ, присуствуваше и вкунот на еден од водачите на историското ВМРО – Тодор Александров.

„Бог ми даде можност, Бог ме благослови да ја имам таа можност да застанам покрај Тодор Александов, внук од син, директен наследник на нашиот Вожд, Војводата над Војводите, Лидерот на ВМРО Тодор Александров – Стариот. Бог да ги благослови ВМРО и мајка Македонија“, објави на неговиот фејсбук профил Петар Богојески, еден од иницијаторите за модернизација и демократизација на ДПМНЕ.

- Advertisements -

Поврзани новости