(ФОТО) Ова ЌЕ биде Tриумфална порта: Симнато платното кое го постави власта

by Фокус

Демонстрантите го симнаа белото платно на Триумфалната капија, со кое се криеја трагите од Шарената револуција и повторно ја офарбаа во шаренило.

 На крајот на неа напишаа „Ова ЌЕ биде Трумфална порта”, па се упатија кон Собранието.

Претходно, граѓаните го офарбаа и Министерството за правда.

13275811_10209501928770087_478349946_n (1)

13235992_10209501951250649_1264837183_n

13250519_10209501951330651_165806100_n (1)