ФОТО: Черепи во пештера кај Кичево

by Фокус 12:03
12:03
По анонимна дојава дека во пештера помеѓу кичевските села Тајмиште и Бачишта има човечки черепи, обвинител од гостиварското основно јавно обвинителство издаде насоки за обезбедување на оперативна проверка за место положбата на пештерата позната под име „Череп“.
CEREPI
Сторијата за оваа пештера ја објави уште пред повеќе од една година Планинарското спелеолошко друштво „Бистра“ од Кичево, чиие фотографии сведочат за она што е пронајдено.
cerepi 2
Се шпекулира дека станува збор за коски стари со децении, па и со векови.

Поврзани новости