ФОТО Амбасадорот Бејли возеше трактор „Џон Дир“ на нива во битолско

by Fokus

Американскиот амбасадор Џес Бејли возеше трактор „Џон Дир“ на нива во битолско, на прославата на стогодишниот јубилеј од производството на првиот трактор.

Настанот се одржа на спортскиот аеродром во Логоварди, битолско, а покровители беа американската компанија „Џон Дир“, „Синпекс Битола“ и ЗК Пелагонија.

Фото: Американска амбасада

Поврзани новости