Фондот за здравство ќе одобри лекување за Валерија во странство, го чекаат конзилијарното мислење

by Fokus 15:07
15:07

Фондот за здравство во однос на апелот за донација за лекување во странство на девојчето Валерија Зафировска, стапи во контакт со родителот  и утврди дека осигуреното лице не располага со конзилијарно мислење од соодветна македонска здравствена установа.

– Иако, немаме добиено барање за лекување во странство на малата Валерија, Фондот за здравствено осигурување веќе закажа состанок со стручните лица од ЈЗУ УК за неврохирургија и со ЈЗУ Универзитетска клиника за детски болести кои ќе го дадат својот наод и стручно мислење. Фондот максимално брзо ќе одговори и ќе излезе во пресрет на барањето за лекување во странство за осигуреното лице доколку конзилијарно мислење е потврдено од соодветната клиника и во согласност со законските прописи – се наведува во соопштението од ФЗОМ.

- Advertisements -

 

 

 

Поврзани новости