Зошто?

by Фокус 20:50
20:50

Државното здравство се претвори во огранок на МВР. А приватното цвета, ако имаш пари, се разбира, но здравје за профит тешко проаѓа и во најбогатите земји.

Нема да ме изненади ако со новиот закон за абортус се воведе и „овулаторна полиција“ за контрола на менструалниот циклус на жените-работнички, а во гинеколошките ординации и сали – „надзорна полиција“, која ќе има збор пред оној на лекарот и пациентот.

- Advertisements -

Зошто, министре Тодоров, она што во Македонија ќе беше голгота, во Словенија испадна обична интервенција, по која веднаш се застанува на нозе?

Пишува
Синоличка ТРПКОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”