Зошто Николче ќе го удри Зајко по муцката?

by Фокус 20:05
20:05

Новинарите во Македонија одамна не ги паметат оние ужасни денови кога можеше кој што сака да кокодака, кога опозицијата шеташе од телевизија на телевизија, кога бранковистите со молчешкум наведната глава ги голтаа глупостите на аздисаните медиумски ламји.

Тогаш кога ВМРО-ДПМНЕ не беше на власт, а вестите почнуваа и завршуваа со самонаречени скандали и афери, што широко го отвораше патот на новата технократска Влада.

- Advertisements -

За 2006-та зборуваме, за истата таа, во која Груевски на власт дојде потпомогнат од нас, верните сојузници на идната преродба, како зародиш на една нова, економски силна Македонија, политички поттурната кон ЕУ, токму поради идејата за формирано граѓанско општество.

Визионери, алал да ни е!

Пишува
Младен ЧАДИКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”