Жешка есен

by Фокус 21:00
21:00

Се насмеав до солзи кога прочитав како Груевски изјавил дека приоритети за новата влада се економијата и евроинтеграциите. Ми се чини, колку сме подалеку од НАТО и од ЕУ, и колку живееме сѐ полошо и полошо, власта сѐ погласно и погласно „вергла“ како работи за подобра економија и за евроатлантски интеграции.

Можат да стават 101 министер без ресор, задолжени да носат инвестиции.

- Advertisements -

Тие  можат да им ветуваат на инвеститорите дека нашите работници ќе им работат за 8.000 денари по 12 часа, седум дена во неделата.

Можат да го намалат данокот колку што сакаат, можат да ги зголемат и субвенциите.

Можат и да го удвојат рекламирањето на државата како инвестициски рај, ама сериозен бран на инвестиции… нема да има!

Пишува
Џелал ХОЏИЌ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”